Trolltunga

Laster...
 

Trolltunga som er et lite steinplatå, er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge. Den ligger 1100 moh., ca. 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal. Folk fra hele verden kommer for å oppleve Trolltunga!

Turen er en 27 kilometer lang rundtur og starter i Skjeggedal (det går merka sti frå parkeringsplassen i Skjeggedal til Trolltunga) og går i høgfjellet, høgdeforskjellen er ca. 1000 meter. Turen tar 10–12 timer inkludert pauser. Det er en lang og krevende tur. Underveis viser skilt hvor langt du har gått og hvor langt det er igjen. Det er delvis mobildekning på turen. På Mågelitopp kan du nyte utsikten over Folgefonna nasjonalpark. Turen fortsetter gjennom vakker natur før du når turens høydepunkt – Trolltunga med en fantastisk utsikt over Ringedal og Folgefonna.

Utstyr

Ha gode fjellsko og ta med ekstra skift. Bruk vind- og vanntett yttertøy, lue, skjerf og votter. Ta med kart og kompass, mat og drikke (husk at du må orke hele turen tilbake også). Husk lommelykt og enkelt førstehjelpsutstyr. Været kan endre seg raskt, sjekk værmeldingen rett før du går. Gå ikke dersom det er sterk vind, mye tåke eller nedbør. Området består av bratte klipper uten gjerder, så vær oppmerksom. Det finnes et par mindre redningshytter på veien.

Sesongen for fottur til Trolltunga er anbefalt mellom 15.juni til 15.september. Start tidlig om morgenen.

 

Andre aktiviteter i nærheten

Områdene rundt Trolltunga, Odda og Ullensvang har også mange andre aktiviteter å tilby.


Trolltunga Zipline, 600 meter zipline fordelt på 3 etapper.

Spektakulær klatreopplevelse i Tyssedalsfjella.

Røldak skisenter – et av Norges beste off-piste og frikøringsted.

RIB – en fartsfylt tur i fjordlandskapet.

Truger – guidet tredagerstur med truger til Trolltunga.

Agatunet – et av få bevarte norske klyngetun, en idyllisk landsby. Her ligger freda hus fra mellomalderen og fram til i dag.

Kajakktur – bli med på en historisk kajakktur på Hardangerfjorden.

Brevandring – i mai til oktober tilbyr Folgefonni Breførerlag guidede turer på Folgefonna. Kombiner en vakker tur med kunnskap om breen.

Fossefallshopp – det spente tauet virker som en sklie med “bungee jump” effekt når man hopper fra utover elven. Det fastspente tauet sørger for at deltakerne henger rett over elven som fosser ca. 5 meter under dom.

 

 

Trustpilot
© 2024 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]