Romsdalsfjella

Laster...

Romsdalsfjella er et av de mest spennende og flotte turområdene i Norge og strekker seg langt innover på begge sider av Romsdalen. Her finner du Nord-Europas høyeste fjellvegger, som f.eks. Trollveggen, og klatreklassikeren Romsdalshorn. Området har fantastiske muligheter til friluftsliv. Velg mellom fjordlandskap med slake åsrygger, skoger eller et flott høyfjellsterreng. På få timer kan man starte en tur nede ved havet, og å ende opp høyt til fjells. Eller så kan man vandre i dagevis i fjellene lengre inne i landet. Her er det mange hytter, og flere ligger ved gode fiskevatn. Enkelte av hyttene er utstyrt med både båt og fiskeut

 

Trollveggen

Trollveggen (1700 m) er Europas høyeste loddrette fjellvegg og har Europas lengste klatrerute. Fjellmassivet henger delvis 50 meter utover veggen.

 

Romsdalseggen

Romsdalseggen, en av de vakreste fjellturene enligt Lonely planet 2011 og besøks årlig av 30 000 turgåere. Herifra kan du se over til Trollveggen og flere kjente fjellklassikere. Turene over Romsdalseggen kan startes i Venjesdalen til Åndalsnes. I sommersesongen går det daglig bussavgang fra Åndalsnes. Turen tar mellom 5 og 9 timer avhengig av form.

Guida tur: Romsdalsstigen Vestveggen (5–6 timer)

Romsdalsstigen Vestveggen. Turen for deg som søker spenning og ferdsel i bratt terreng og fritthengende broer. Ruten ender på toppen av Nesakla. Vestveggen har vanskelighetsgrad D på den internasjonal via ferrata skalaen.

 

Norsk Fjellfestival

Norsk Fjellfestival er Norges fremste arrangement innen fjell og naturglede. Festivalen setter fokus på fjellet og det enkle friluftslivet, øker bevisstheten om verdien av naturen som omgir oss og får folk fra alle aldersgrupper ut på tur. Norsk Fjellfestival har som mål å inspirere barnefamilier til naturopplevelser, og til å utvikle ferdigheter i friluftsliv. Fjellet og naturen representerer det ekte, noe som er viktig for oss alle. Ekte opplevelser, ekte naturglede og ekte mestring. Fjellet gir oss bedre helse, økt livskvalitet og nye perspektiver.

 

Dyreliv

Rester av Norges opprinnelige villrein, Snøhettareinen, holder til i Dovrefjellområdet. Det er ca. 2 000 rein i Reinheimen vinterstid. I Romsdalsfjella finnes også en stor bestand av store klauvvilt, og da spesielt hjortedyr. Romsdalen får også sporadisk besøk av moskus fra Dovrefjell. Moskusen stammer fra siste istid. Fra Dombås kan du være med på moskussafari.

 

 

Trustpilot
© 2024 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]