Lofoten

Laster...

Lofoten er et spektakulært øyrike som består av øyene Austvågøya, Gimsøy, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst. Lofoten byr på storslått natur og levende kystkultur. Landskapet spenner fra det dramatiske storhavet og spisse alpine tinder, til kritthvite sandstrender, fiskevær i lune havner og frodige jordbruksbygder. Det er enkelt å ferdes med bil og sykkel i Lofoten og området innbyr til en rekke aktiviteter.

 

Midnattsol

Om du ønsker å se midnattssolen, nordlyset eller kanskje det blå lyset i mørketiden, er Lofoten stedet å dra. Midnattssolen er et naturlig fenomen som innebærer at solen ikke går ned i sommermånedene. Det forblir lyst døgnet rundt, og det er lett å bli litt døgnvill. Men når solen er oppe kan du spille golf, dra på safari eller fiske midt på natten. Midnattssol er som sterkest fra midten av mai til slutten av juli.

 

Nordlys

Bli med på en guidet jakt etter det spektakulære nordlyset. Nord-Norge er et av de beste stedene for å oppleve nordlyset, og Lofoten ligger rett under nordlysovalen. Nordlys er et bølgende lys i varierende form som danser over nattehimmelen i farger fra mørkeblå, grønn og gul, til rosa, rød og oransje. Størst sjanse for å se lyset er mellom oktober og mars.

 

Fiskevær

Et fiskevær er en gammel norsk kystby hovedsakelig basert på fangst av sjødyr og fiske. Bosetningene strekker seg langt tilbake i historien. I Lofoten finnes flere gamle tradisjonelle fiskevær å besøke, med rorbuer, brygger og cafeer. F.eks. Nusfjord og Bleik.

 

Lofoten på sykkel

Kom nærmere Lofotens natur på sykkel. Her er det flatt og lett terreng. Lofoten har nesten bare asfaltlagte veier (grusdekke kun ca. 20 km). Det er lett å tilpasse etappene etter behov da det er ikke så store avstander. Det er ca. 160 km mellom Fiskebøl–Å, langs E10.

Noen turforslag

Hoven (368 moh)

Ved golfbanen på Hov starter en fin familievennlig tur. Det er god sti hele veien, men noen partier kan være litt bratte. Hvis man tar turen om kvelden kan man oppleve midnattssola. Ca. 1 time opp.

 

Nusfjord–Nesland

Ta en tur langs havet langs den gamle kuperte fiskerstien. Ca. 2 timer én vei.

 

Himmeltind – Vestvågøys høyeste tind, 964 moh.

Dette er en krevende topptur med en flott utsikt som gjør slitet verdt. Ca. 5–6 timer opp og ned.

 

Eggum–Unstad

En blandet tur med både bratte og enkle partier. Under turen får du et fantastisk utsyn mot surfestranden Unstad. Ca. 2 timer én vei.

 

Andre aktiviteter og attraksjoner

Besøk Reinehalsen, Norges mest kjente fotopunkt. Hit kommer tusenvis av turister hvert år for å fotografere tettstedet Reine. Prøv surfing ved Unstad, Nord-Europas beste surfested. Eller ta en tur til fots eller til hest på de hvite sandstrendene f.eks. Bleik, Stave og Rambergstranda. Opplev Lofotr Vikingmuseum, et levende museum. Ute til havs han du teste havfiske, dykking og hvalsafari, eller ta en fjordcruise i Trollfjorden.

 

 

Trustpilot
© 2024 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]