Laster...

Helgelandskysten Nasjonale turistveger

Veiguide for Norges vakreste veistrekninger.
  • Kartet dekker Bodø, Mo i Rana, Svartisen, Mosjøen, Tosbotn og Kvalfors
249,-
-
+
På lager
Forside av Helgelandskysten kart
Forside av Helgelandskysten kart Dekningsområdet Helgelandskysten kartet Nasjonal turistveg Helgelandskysten, Ureddplassen / Norwegian Scenic Route
Mer informasjon
Produsent Nordeca Konsument
SKU 20013
Kartstørrelse 70x100 cm
Målestokk 1: 250 000
Oppdatert 2014
Materiale Papir
Bruksområde Biltur, Sightseeing og aktiviteter
Overnatting Campingplasser, Hoteller
Attraksjoner Helgelandsskysten
EAN 7046660200131
Sammarbeidspartner Statens vegvesen
Kart begge sider Nei
Land Norge
Destinasjoner Bodø, Mo i Rana, Svartisen, Dønna, Mosjøen, Tosbotn, Kvalfors, Sandnessjøen, Austbø
Format Sammenleggbart
Språk Norsk, Engelsk, Tysk
Serie Nasjonale Turistveger
Nasjonal turistveg Helgelandskysten bindes sammen av seks fergestrekninger og byr på en kontrastfylt kjøreopplevelse med frodig kulturlandskap, tinder, breer, kyst og havstrømmer. Langs turistvegen finnes mange unike naturfenomener. Du passerer Torghatten med hullet og fjellene de Syv søstre i sør, og Svartisen og verdens største tidevannsstrøm, Saltstraumen, i nord. Helgelandskysten kjennetegnes av en unik skjærgård med over 14 000 øyer og holmer. Lange fjordarmer bryter kystlinjen og innerst i fjordene finnes industrisamfunn tuftet på vannkraftproduksjon. Fiske og landbruk har lange tradisjoner langs kysten og ute på øyene. Fra turistvegen går et titalls fergeruter ut til de større øyene, fra verdensarvområdet Vega i sør til Sørarnøy i Gildeskål i nord. I tillegg finnes et hurtigbåtnett som knytter øyriket og fastlandet sammen. Dette gir uante muligheter for øyhopping til fots, med sykkel eller bil. Nasjonal turistveg Helgelandskysten (Fv. 17) mellom Holm og Godøystraumen med sideveg til Torghatten er 433 km lang. Det er flere forbindelser inn til E6, dermed er det lett å veksle mellom delstrekninger av turistvegen og E6. Andre stoppesteder på vegen er; Grønsvik hærkystfort, Kilboghavn, Forøy, Holand, Reppen rasteplass og Kleivhalsen utsiktspunkt. Verdt å få med seg er også utsiktsplassen og minnesmerket for ubåten KNM Uredd, på grensa mellom Meløy og Gildeskål.
Nasjonale Turistveger
Kartserien legger til rette for fantastiske opplevelser langs de utvalgte veistrekningene.
Kartene viser spektakulære utsiktspunkter, naturopplevelser, attraksjoner, arkitektur, spise-/ overnattingssteder og severdigheter. Dette blir beskrevet i kartet med tekst og bilder.
Kartene er laget i samarbeid med Statens vegvesen.

Oversiktskart for serien

Relaterte produkter

Trustpilot
© 2023 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]