Geiranger

Laster...

Den lille idylliske landsbyen ved den dype blå fjorden.

Geiranger blev innlemmet på UNESCOs berømte verdensarvliste i 2005, og er en av de mest besøkte attraksjonene i Norge. Den dype blå fjorden og de snødekte fjelltoppene har tiltrukket turister siden begynnelsen av 1800-tallet.

 

Geirangerfjorden er 15 km lang og ca. 260 meter på det dypeste, og fjellene rundt strekker seg opp mot 1700 meter over havet. Det er istidens breer som har gravd ut dype fjorder og formet de høye fjell som gett Geiranger sitt spektakulære og eventyrlige uteseende.

 

Beste måten å se fjorden på er fra båt, f.eks. lokal fjordcruise eller Hurtigruten som er en skipsrute langs kysten fra Bergen over Polarsirkelen og til Kirkenes.

 

I Geiranger kan man se de karakteristiske fossefallene ”De syv søstre” med fallhøyde på 300 meter og den flaskeformede fossen ”Friaren” 275 meter. Langs fjorden finner vi også en rekke fantastiske utsiktspunkter som Flydalsjuvet, Ørnesvingen (med god utsikt over både Geiranger, Geirangerfjorden og “De syv søste”) og fjellet Dalsnibba 1476 moh. Ved Dalsnibba finner du også utsiktsplatået Geiranger Skywalk med underlag av rister, og rekkverk av glas. Dermed kan du se rett ned til Geirangerfjorden og Blåbreen. Her får du en følelse av å sveve med fritt fall under deg på ca. 500 meter.

 

Ut på tur

Geiranger har mange turer å tilby, alt fra Fossevandring til toppturer. Turstiene i området er godt merket eller skiltet.

Noen forslag på turer: Storsæterfossen 2,4 km, turen starter på Vesterås gard. Geiranger (Vesterås) til Kaldhusseter, en veldig krevende tur 20,6 km.

 

Aktiviteter

Geiranger er et fantastisk turområde hvor man kan gå alt fra enkle familieturer til krevende toppturer.

Her kan du prøv aktiviteter som fiske, padling eller sykling. Er du på jakt etter litt mer spenning kan du teste rafting, RIB-båt, fjordsafari eller klatring.

 

Overnatting

I Geiranger kan du velge og overnatte på både klassiske hoteller, vandrerhjem og camping, eller mer landlig på gårdsovernatting i hytter der man kan møte forskjellige dyr som lama, geiter og sauer.

 

Spise

Mange av restaurantene her serverer tradisjonelle norske matretter basert på kortreiste råvarer. Men du finner også andre spennende alternativer som bakeri, sjokoladefabrikk og ølbryggeri.

 

Er du i Geiranger bør du også se Trollstigen som er en gammel fjellovergang omkranset av høye fjell på opp mot 1600 moh. Veien er både dramatisk og nervepirrende når den slynger seg i sikksakk opp etter fjellsiden (her bør du ikke ha høydeskrekk).

 

 

Trustpilot
© 2023 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]