Besseggen

Laster...

Besseggen, (eller Besseggi som det også kalles) er en fjellrygg mellom vannene Gjende og Bessvatnet. Turen er en klassikere bland nordmenn og ca. 60 000 tar turen hver år over Gjendes grønne vann.

Du kan velge å gå turen fra begge veier med start på Memurubu eller Gjendeosen. Turen tar ca. 6–8 timer. Vinden kan være hard på fjellet, så ta på varme klær. Husk å ha med: kart og kompass, mobiltelefon med fullt batteri, førstehjelpsutstyr og hodelykt.

Memurubu

Memurubu Fjellstue er av Jotunheimens fineste. Memurubu er fra opprinnelsen en gammel seter, der det har vært seterdrift i over 100 år. Turistene har kommet til Memurubu like lenge som den har vært seter. Det er mye historikk og gammel tradisjon knyttet til stedet. I nybygget fra 1993 er det flere familievennlige rom med dusj og wc, store og lyse stuer, spisesal, bar og kafé. I tillegg til familierommene er det ca. 150 sengeplasser i 2- og 4-sengs rom.

 

Fjellstua ligger plassert nederst i Memurudalen, nesten helt nede ved Gjende, midt mellom Gjendesheim og Gjendebu med Besseggen og Bukkelægret på hver sin side. Fjellstua et flott utgangspunkt for mange av Jotunheimens storslåtte turruter.

 

Memurubu Fjellstue tar imot faste gjester og er åpen for overnatting for gjennomgangstrafikk. Her finnes også egen teltplass. Sommersesongen varer fra juni til september. Om vinteren er det åpent i påsken. Det er muligheter for fiske, leie av båt og ellers rekreasjon av forskjellig slag.

Gjendebåtene

Fra brygga i Gjendesheim er det i sesongen daglige avganger til Memurubu og Gjendebu. I tillegg til de daglige avgangene, settes det opp en del ekstraruter. Med utgangspunkt Gjendesheim, Memurubu eller Gjendebu har du mange alternativer når det gjelder turer i Jotunheimen. Du kan gå fra Gjendesheim til Memurubu over Besseggen og så ta båten tilbake. Du kan ta båten til Memurubu og gå tilbake til Gjendesheim eller gå videre til Gjendebu, Glitterheim eller Spiterstulen. Fra Gjendebu er det merkede stier til Leirvassbu, Spiterstulen, Torfinnsbu, Eidsbugarden, Olavsbu og Skogadalsbøen. Sesongen er fra midt i juni til midt i august.

Gjendebu

Gjendebu ligger flott til i den innerste enden av det irrgrønne Gjendevatnet, midt i

hjertet av Jotunheimen. Den er DNTs eldste turisthytte, bygget i 1871. Gjendebu har i dag 119 senger. Gjendebu er lett tilgjengelig med rutebåt, og omgivelsene er barnevennlige og varierte. Som fritidsaktiviteter i tillegg til toppturer og vandring anbefales fjellfiske, plantestudier eller strandliv med bading og sandvolleyball.

 

 

Trustpilot
© 2024 | KARTBUTIKKEN | Tel: 67 59 28 10 (09:00-16:00 hverdager)| E-post: [email protected]